Matematică
Scruby
6

1kg de portocale este cu 2 lei mai scump decat un 1kg de mere.Aafla pretu mereleo si a portocalelor stiind ca 15 kg de mere si 4 kg de portocale costa in total 122. prin segmente si intrebari...puteti sa ma ajutati.....????

+0
(1) Răspunsuri
Robertstan10

|----------| mere              2|----------|---| portocale4 x 2 = 8 lei mai mult la 4kg portocale122 - 8 = 114 lei114 : 19 kg ( de fructe sunt in total ) = 6 lei ( 1 kg de mere )6 + 2 = 8 lei ( 1 kg de portocale )15 x 6 = 90 lei  ( 15 kg de mere )8 x 4 = 32 lei  ( 4 kg de portocale )90 + 32 = 122 lei

Adaugă răspuns